Miten Kilpailutan Autovakuutuksen


Tein juuri itse autovakuutuksen kilpailutuksen BMW 5-sarjan 520d autolle käyttäen siihen 40 minuuttia ja säästin peräti 440€ vuosimaksussa.

Autovakuutuksen kilpailuttaminen onnistuu melko nopeasti hyödyntämällä isoimpien vakuutusyhtiöiden laskureita. Säästö potentiaali on merkittävä, joten pääset varmasti hyvään tuntipalkkaan tekemällä kilpailutuksen.

Autovakuutusta kilpailuttaessa kannattaa toki huomioida myös keskittämisalennukset ja asioinnin helppous kaikissa vakuutusasioissa yhden vakuutusyhtiön kanssa. Liian isoa painoarvoa yhden yhtiön käytölle ei kannata kuitenkaan laittaa, koska yhdenkin auton kohdalla puhutaan potentiaalisesti satojen eurojen hintaerosta ja todennäköisyys lienee kuitenkin pieni, että edes 5 vuoden jaksossa asioisit useasti vakuutusyhtiön kanssa on pieni.

Alla esimerkki, josta näet konkreettisesti miten omalla kohdallani yhden auton vakuutuksen kilpailutuksella säästin yli 400 € vuosittain.

Autovakuutuksen kilpailutus esimerkki BMW 5-sarjan autolle käytännössä

Suuntaa selaimesi mieluiten vakuutusyhtiöiden omiin laskureihin. Kilpailuttaja.fi sivuston kautta saa nykyään vain Fennian ja Pohjantäden laskelman ja ainakin Pohjantäden kohdalla tarjous oli parempi Pohjantähden omalla laskurilla.

Kannattaa ainakin käyttää isojen vakuutusyhtiöiden kuten Lähitapiolan, If:n ja Pohjola vakuutuksen laskureita. Yhteen laskurin täyttöön menee arviolta 5 minuuttia. Alla olevasta taulukosta näet kuitenkin, että myös pienemmät vakuutusyhtiöt voivat antaa hyvin kilpailukykyisiä tai jopa parempia tarjouksia.

Alla käytännön esimerkki kilpailutukselle vuoden 2014 BMW 5-sarjan 520D 2014 farmari autolle yli 24v henkilölle, jolla on 80% bonus liikennevakuutuksessa. Asuinpaikalla on oletettavasti myös vaikutus vakuutuksen hintaan ja laskennat on kaikki tehty samalla postinumerolla.

VakuutusyhtiöVakuutuksen nimiOmavastuuHinta/vuosi keskittäjälle
PohjantähtiLaaja Tähtiturva600€522,39€
FenniaLiikennevakuutus + Laaja kasko500€ (*200€)908,69€
IfTäyskasko ja liikenne­vakuutus500€951,66€ **
LähitapiolaPeruskasko400€632,91 €
POP VakuutusL-Kasko500€980,34€ ***
OP Pohjola VakuutusKevytKasko300€737,71€
TurvaPeruskasko400€508,29€
Autovakuutus kilpailutus taulukko tuotettu 31.12.2020. *Fennia:n omavastuu Kolarissa 500€ ja muissa esim. varkauden tapauksessa 200€ **If sisältää myös pysäköintiturvan ***POP Vakuutus sisältää myös lasiturvan

Kaikissa laskureissa käytettiin mahdollisimman samaa vakuutuksen laajuutta siten, että alla listatut asiat ovat mukana ellei toisin mainita:

  • Liikennevakuutus
  • Eläintörmäys
  • Palo
  • Varkaus
  • Autopalvelu
  • Oikeusturva
  • Ilkivalta
  • Kolari
  • Eläintörmäys
  • Luonnonilmiö

Kirjoittaja oli aiemman auton kohdalla todennut If vakuutuksen edullisimmaksi ja autoa vaihtaessa totesi, että kyseinen vakuutusyhtiö on lähes kallein vaihtoehto.

Pelkän autovakuutuksen kilpailutuksen sijaan mahdollisesti parempiin tuloksiin ja säästöihin pääsee kilpailuttamalla kaikki vakuutukset, mutta toki se vie enemmän aikaa ja vakuutusehtojen merkitys on entistä suurempi.

Recent Posts